Søk

kybun

banner

Gjør hverdagen mer aktiv med en kybun-matte - Opplev den unike flytende følelsen

Kybun-matten er en unik elastisk fjærende matte. Den reaktive rebound-effekten gjør at foten kan synke dypt og fjærer rett tilbake til sin opprinnelige posisjon. Kybun-matten oppfordrer kroppen til konstante, små bevegelser for å opprettholde balanse og kroppsholdning. Rebound-effekten får musklene til å spenne seg og slappe av samtidig, og trener musklene i føttene, bena og ryggen . Kybun-matten forbedrer balansen, koordinasjonen og generell kondisjon samtidig som du gjør noe annet.

Fordeler 

trener musklene| avlaster ryggen| skånsom for leddene | bedre holdning | reduserer tretthet | kan være effektivt mot ryggsmerter | øker din generelle kondisjon | arbeid mer effektivt, takket være en kombinasjon av aktivitet og mental trening.

Trening av bevegelsesapparatet gjennom vedvarende bevegelse

Treningseffektene av kybunmatten

Trampoline-effekten oppfordrer kroppen til å delta i fin, kontinuerlig aktivitet for å opprettholde en bedre balanse og kroppsholdning. Dette skaper en synkronisert muskelspenning og avslapning. Dette trener bein-, fot- og ryggmuskulaturen. Uten ekstra tidsbruk, forbedrer kybunmatten balanse, koordinasjon og generell kondisjon.

 

Kybun-matten har en spenstig elastisk fjærende konstruksjon. Rebound-effekten av PU-materialet sørger for at små kraftimpulser sendes gjennom muskelsystemet når du står. Musklene slapper av fordi pulseringen fremmer koordinering mellom muskler.

 

Fra passiv sitting til aktiv stående

Den revolusjonerende kybun-matten - en enkel måte å gjøre din arbeidsplass mer ergonomisk. Mange kontorarbeidere lider av anspenthet, ubalanse og ryggsmerter. En årsak til disse fysiske plagene er at vi tilbringer lange perioder sittende. 

Enten du står i en telefonsamtale eller jobber på PC´n kybunmatten er motiverende og gjør hverdagen mer aktiv. Idrettsutøvere på alle nivå bruker også den myke, fjærende matten til å trene og regenerere.

3 tykkelser - Hvilken tykkelse er riktig for meg?

Jo tykkere matten er, desto mer intens blir treningseffekten av å stå på kybunmatten.

  • kybun matte 6cm - For generell daglig bruk: på trening, hjemme eller på kontoret.
  • kybun matte 4cm - For personer med ballanseutfordringer eller svimmelhet, eldre, barn og personer med skader.
  • kybun matte 2cm - For terapi og rehabilitering (lære å gå igjen)

 

Den myke, smidige og spenstige strukturen i matten oppmuntrer musklene i føtter og ben til konstante, små bevegelser for å opprettholde balanse og en god holdning. Studier har vist at å kombinere mentalt arbeid med moderat aktivitet bedrer folks ytelsen og øker konsentrasjonen. Bli mer kreativ og mottakelig. 

Nyhet! - kybun Plus med gummibelegg

Den originale kybun-matten (kyBounder) er laget for bruk uten sko - en god nyhet er derfor en tøffere modell!

Stå komfortabelt på en myk overflate mens du bruker sko eller vernesko (ståltåsko).Kybun-matten med gummibelegg er ideell hvis du bruker lange perioder på harde underlag - hvis du står ved en bankdisk eller en salgsdisk, eller hvis du bruker vernesko og stå ved en arbeidsbenk. Den elastiske fjærende kybun Plus avlaster belastningen på hele kroppen, beskytter leddene og forhindrer tretthet i bena. Takket være det spesielle belegget som er det vannavvisende og lett å rengjøre. Dette betyr at den kan brukes når du bruker sko. Likevel skal den ikke utsettes for permanent våte forhold, kraftig kjemi eller høy varme. 

 

Hva er kybun-matten laget av?

Innovativt materiale for lang holdbarhet.Hemmeligheten bak kybunmatten ligger i dens spesielle materialegenskaper. Dette materialet består av en spesialutviklet flerkomponent polyuretan (PU), som er ekstremt myk, men som likevel har en lang, langvarig rebound-kraft. Selv ved intensiv bruk over lang tid, beholder kybunmatten sin rebound-effekt. I motsetning til andre PVC-matter på markedet, har kybunmatten en veldig stor synkedybde med en samtidig høy fjærkraft.

Ved bruk av 8 timer / dag ved normal vekt (BMI 18-25) og normalt vedlikehold, er gjennomsnittlig holdbarhet ca 2 år. Per 10% over normalvekt reduseres disse verdiene med ca. 10%.

Du oppretholder god holdbarhet ved å beskytte kybunmatten mot fuktighet / langvarig fuktighet, kjemikalier, etsende / aggressive eller varme stoffer. Rengjør kybunmatten utelukkende for hånd. Ikke prøv å øke hastigheten på tørkeprosessen (f.eks. Ved å bruke en hårføner). Oppbevar gjerne kybunmatten et mørkt, kjølig og tørt sted når den ikke er i bruk.

Vaskbart stofftrekk på kybunmatten

Slik at du kan nyte produktene våre så lenge som mulig

kybun-matte til bruk uten sko består av flere komponenter, bestående av selve PU-matten og et avtakbart stofftrekk i fargene Bordeaux eller antrasitt. Trekket kan taes av og vaskes på 40 grader. Vi anbefaler å vaske eller desinfisere trekket regelmessig. Denne kybunmatten er kun egnet for bruk barfot eller i sokker.

kybun-matte plus med gummibelegg i sølv er spesielt designet for at du skal kunne stå mykt og komfortabelt på arbeidsplassen, selv når du bruker sko. Denne kan rengjøres med vann-alkoholløsninger eller med vanlige fettløselige rengjøringsmidler basert på alkohol, vann eller nøytrale såper.

 

Studier: (autooversatt Sveitsisk standardtysk)

Hjernen og muskelaktiviteten fra et helseperspektiv

at egnede muskelaktiviteter spesielt hos eldre og gamle mennesker kan motvirke aldersrelatert tap av dendritter og synaps hypotrofi, samt reduksjon i ryggsøyler. Sistnevnte vil for eksempel få konsekvenser for korttidsminnet. Kombinasjonen av målrettet muskelaktivitet med mental trening bør være optimal for å forebygge for tidlig tap av hjernens ytelse i aldringsprosessen. Samtidig var vi i stand til å demonstrere nære sammenhenger mellom muskelaktivitet og velvære. I tillegg til frigjøring av endogene opioidpeptider (f.eks. Endorfiner), spiller også andre biokjemiske prosesser i forbindelse med muskelarbeid, som ikke kan vises her, en rolle i utviklingen av den velkjente, treningsrelaterte forbedringen av humøret. Oppsummert kan følgende oppgis:

Prof. mult. Dr. med. Dr. hc Wildor Hollmann, Institutt for sirkulasjonsforskning og idrettsmedisin, Det tyske sportsuniversitetet Köln

Bevegelse mot cellebrudd i hjernen

Forskere ved University of Illinois i Urbana-Champaign har studert celletettheten i hjernebarken i hjernen hos eldre mennesker. Aldersrelatert celleforringelse utviklet seg i ulik grad hos deltakerne. Jo sunnere og mer motstandsdyktig det kardiovaskulære systemet er, jo høyere er celletettheten i områdene truet av svinn. Forskernes konklusjon: fysisk aktivitet bremser nedgangen.

Trening kan beskytte mot kreft

Trening kan til og med beskytte mot kreft. Tykktarmskreft forekommer dobbelt så ofte hos usportslige mennesker som hos aktive mennesker, og risikoen for brystkreft kan falle med mer enn 30% ved regelmessig trening, ifølge en studie fra Heidelberg Cancer Research Center, publisert i American Journal of Epidemiology.

Regelmessig trening beskytter mot koronar hjertesykdom

Sammenhengen mellom vanlig trening og koronar hjertesykdom har blitt studert spesielt godt: "Aktive mennesker har 50% lavere risiko for koronar hjertesykdom enn inaktive mennesker," sier prof. Wilfried Kindermann, leder for Institutt for idrett og forebyggende medisin i Saarland. Universitet.

Bevegelse fremmer mentale evner

Bevegelse, og dermed bedre blodsirkulasjon, fremmer mentale evner. Sport holder hjernen i form, selv i alderdommen. Nevrobiologer og idrettsforskere har mistenkt dette i lang tid. Forskere ved det tyske sportsuniversitetet (DSHS) i Köln gjorde allerede pionerarbeid på 1960-tallet da de i eksperimenter med dyr og mennesker observerte hvordan målrettet fysisk trening også påvirker hjernens funksjon. Fysisk aktivitet forbedrer hjernens plastisitet og kan noen ganger redusere utviklingen av demens.
Et team av forskere fra Universitetet i Erlangen fant at eldre, som gikk raskt, forbedret hjernens "utøvende kontrollfunksjoner" - planlegging, koordinering, strukturering, respons og konsentrasjon. Denne effekten oppstår bare etter minst 20 eller flere minutter med utholdenhetsidrett minst tre ganger i uken.

Daglige turer beskytter mot Alzheimers og demens

Selv en daglig tur har en enorm innvirkning på opprettholdelsen av mentale evner. En studie av 2257 mannlige deltakere mellom 71 og 93 år på Hawaii viste at å gå tre kilometer om dagen reduserer risikoen for Alzheimers sykdom og andre former for mental demens med halvparten. En langsiktig studie der over 18 000 kvinner deltar ("Sykepleiernes helsestudie") viser også den positive innflytelsen av regelmessig trening på mental ytelse.

Bevegelse i alderdommen - kortere reaksjonstid

En studie av Beckman Institute ved University of Illinois i Urbana i USA i begynnelsen av 2004 viste at fysisk velvære har betydelig kortere reaksjonstider, kan konsentrere seg bedre og gjøre færre feil. Kort sagt: jogging trener også hjernen i alle aldre.

Det amerikanske forskerteamet undersøkte en gruppe på 55 til 79-åringer for deres fysiske kondisjon og fikk dem til å fullføre en test der den midt i en serie symboler måtte identifiseres og tilordnes raskt. I en andre studie gjorde deltakerne et seks måneders aerobicprogram og ble undersøkt for endringer i deres fysiske og mentale ytelse. Etter tre aerobe leksjoner i uken i seks måneder, hadde også ytelsen til de tidligere "svake" testdeltakerne forbedret seg betraktelig.

Men du bør ikke overdrive det med sporten. I motsetning til godt dosert fysisk trening, fører langvarig overbelastning til regresjon av dendritter. Dendritter er utvidelser av nerveceller og overfører meldinger fra en celle til den andre. Forskere har til og med observert hos rotter hvor for mye fysisk aktivitet i hjernen førte til en regresjon av hippocampus (blant annet arrangøren av langtidshukommelsen).

Bedre immunforsvar, styrket kardiovaskulær funksjon og stabilt blodtrykk: alt dette kan oppnås med regelmessig trening. Du trenger ikke å bli en superidrettsutøver for å oppnå denne effekten. Selv regelmessige turer i noe raskere tempo eller hyppig stigning i trapper øker hjernens blodstrøm med rundt 20 prosent. Dette forbedrer oksygentilførselen til hjernen betydelig, og hjernecellene kan gjøre mer.

Kilde:
Stanley J. Colcombe, Arthur F. Kramer, Kirk I. Erickson, Paige Scalf, Edward McAuley, Neal J. Cohen, Andrew Webb, Gerry J. Jerome, David X. Marquez og Steriani Elavsky: "Cardiovascular fitness, cortical plasticity, and aging ", I: Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) 2004 101: 3316-3321.

Sitater

"Den beste måten å holde hjernen ung på er kardiovaskulær trening." Dr. Donald Stuss , nevropsykolog, direktør for Rotman Research Institute ved Baycrest Centre for Geriatric Nursing i Toronto, Canada
"Mitt forslag vil være en kombinert kardiovaskulær og styrketrening. Fordi folk som gjør det begge best i studiene." Prof. Dr. Mark McDaniel , psykolog ved Washington University i St. Louis, Missouri (USA)
"Fysisk aktivitet forsinker den biologiske aldringsprosessen. Dette gjør sport til det beste anti-aldringsprogrammet. Ingen annen metode, ingen medisiner eller helbredelsesmetoder har vært i stand til å vise en tilsvarende forsinkelse i aldring." Prof. Dr. Herbert Löllgen , sjef for medisinsk klinikk, Sana-Klinikum Remscheid GmbH, visepresident for det tyske samfunnet for idrettsmedisin og forebygging
Se som Nett Liste
Sorter etter
Vise elementer per side

kybun Elastic springy seat cushion

kr 3 499,00

kybun mat 196cm Swiss Natural Walking

kybun mat - Swiss Natural Walking 46 x 2/4/6cm x 196cm
kr 4 496,00

kybun mat 496cm Swiss Natural Walking

kybun mat - Swiss Natural Walking 46 x 2/4/6cm x 496cm
kr 7 996,00
Filters
Sort
display